Vánoční pečení s domácí nutellou

Vánoční pečení s domácí nutellou

Užijte si kouzlo vánočních svátků s lahodnou domácí alternativou klasické pochoutky – nutelly. Tato sametová pomazánka, která je směsí lískových oříšků a jemného kakaa, je nejen vynikající k ranním toastům či palačinkám, ale také ideálním doplňkem vašeho repertoáru vánočního pečení. Díky kokosovému sirupu s nízkým glykemickým indexem, který jsme použili místo cukru, získá vaše domácí nutella nejen krásně karamelovou chuť, ale i punc zdravější alternativy té kupované.

Příprava není nijak složitá, navíc pokud si přiberete na pomoc stolní mixér Sage THE SUPER Q SBL920. Kombinuje 3 výrobky v jednom – standartní mixér a smoothie mixér s malou nádobou vhodnou na cesty. Je možné ho použít i s vakuovým nástavcem, který umožňuje mixování v nejvyšší možné kvalitě. O vysoký výkon se stará motor s příkonem 2400 W. Přístroj má intuitivní ovládání, je vyroben ze špičkových materiálů a je vybaven speciálním nožovým systémem. Robustní kovová základna zajišťuje tichý chod bez vibrací. Nádoba mixéru je vyrobena z Tritanu bez BPA, který je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a lze jej bez obav opakovaně mýt v myčce na nádobí.

  • počet – 1 sklenička
  • náročnost – snadné
  • doba přípravy – cca 1 hodina

Suroviny:

  • 400 g lískových oříšků
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3–4 lžíce kokosového sirupu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1-2 lžíce kokosového tuku (nemusí být)

Postup přípravy:

  • Nejprve si dejte na plech lískové oříšky a v troubě je nechte při 200 °C přibližně 10 minut – dokud nezačne praskat slupka na oříškách.
  • Oříšky vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Poté si je dejte do kuchyňské utěrky a třete je o sebe, abyste se zbavili co nejvíce slupek.
  • Oloupané a opražené oříšky dejte do nádoby mixéru SAGE SBL920. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  • Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Potřebujeme ořechy rozmixovat do hladkého a tekutého másla. Postupně si snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby.
  • K hotovému oříškovému máslu přidejte další ingredience a nechte je v mixéru promíchat. Případně můžete ingredience míchat už v misce. Kakaový prášek zahustí oříškové máslo. Pokud chcete mít nutellu v tekuté konzistenci, přidejte kokosový tuk.
  • Pozor, nepřidávejte vodu! Oříšky ji nasáknou a konzistence bude ještě více hustá.
  • Hotovou nutellu ještě dochuťte podle své chuti přidáním sirupu anebo soli. Přendejte ji do uzavíratelné skleničky a skladujte v chladu a temnu :).
  • Tip: Místo kokosového sirupu můžete přidat jakýkoliv jiný sirup jako sladidlo..nebo nesladit vůbec

 

Stáhnout tiskovou zprávu 

Mohlo by vás zajímat

Filtrovaná káva bez kompromisů

Filtrovaná káva bez kompromisů


Filtrovaná káva bez kompromisů

Překapávaná káva zažívá renesanci – a Sage Luxe Brewer™ Thermal ukazuje, že její příprava může být snadná, elegantní a přitom s výsledkem jako z výběrové kavárny. Nový překapávací kávovar od značky Sage přináší kavárenskou kvalitu do domácích podmínek, a to doslova na jeden...

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den


Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Slunce, dlouhé večery a volnější tempo – přesně ten správný čas trochu zpomalit, pustit si letní playlist a užít si jídlo, které chutná i voní po prázdninách. Tři snadné recepty, které zvládne každý vám ukážou, že i domácí vaření může být letní dobrodružství. A když k tomu máte ty správné...

Tajemství dokonalé domácí zmrzliny? Stačí pár surovin a ten správný postup

Tajemství dokonalé domácí zmrzliny? Stačí pár surovin a ten správný postup


Tajemství dokonalé domácí zmrzliny? Stačí pár surovin a ten správný postup

Léto a zmrzlina patří k sobě. Dokonce i ti, kteří ji obvykle nejedí, si s horkými dny u vody nebo doma na terase pár kopečků smetanového krému nebo ovocného sorbetu dopřejí. Můžete mít své oblíbené značky, ale co když máte doma obzvlášť náročné mlsouny, kteří se dožadují poctivé...