Vychytávky pro kávové fajnšmekry

Vychytávky pro kávové fajnšmekry

Potrpíte si na dokonalém šálku kávy připraveném ve vlastní režii? Tak potom nám určitě dáte za pravdu, že nejen příprava kávy si vyžaduje mistrovství a zručnost. Udržet pořádek v okolí kávovaru dá celkem zabrat i zkušeným baristům, proto vám přinášíme tipy na příslušenství, se kterým úklid okolo kávovaru omezíte na minimum. Chytří pomocníci vám prostě zjednoduší život!

Neklepat, odsát!

Vyklepávaní kávové sedliny z páky dokáže nadělat pořádný hluk i nepořádek. Elegantní řešení představuje The Puck Sucker™ od značky Sage. Speciální nádobka s vakuovou pumpou vytvoří podtlak a kávovou sedlinu z páky nasaje přímo do nádoby s gumovou protiskluzovou základnou. Nádoba je vyrobená z Tritanu, takže je vhodná i do myčky na nádobí. Sedlinu můžete v uzavíratelné nádobě skladovat dokud se nenaplní její kapacita na 12 kávových puků. Vakuová pumpa funguje na baterie a je kompatibilní s modely Sage BES920, SES980, SES990.

 

Cena: 2 499 Kč

 

TIP: Věděli jste, že kávová sedlina má v domácnosti široké možnosti využití? Nejčastěji najde svoje uplatnění jako hnojivo v zahradě či pro pokojové rostliny, ale její možnosti tím ani zdaleka nekončí.

Vysušená sedlina v prodyšný sáček skvěle pohlcuje pachy – například v lednici či v botách. Pokud k ní přidáte pár kapek esenciálního oleje, poslouží k provonění interiéru. Dámy si z vysušené kávové sedliny mohou vyrobit také přírodní peeling, který změkčí pokožku a podpoří mikrocirkulaci krve. Stačí k ní přidat kokosový olej.

Méně nepořádku, žádné plýtvání

Pokud máte doma pákový kávovar, určitě víte, že největší nepořádek hrozí právě při mletí a pěchování kávy v páce. Nežádoucímu rozsypání kávy zabrání speciální nástavec od značky Sage – The Dosing Funnel™. Před mletím ho stačí nasadit na páku a pěchovat můžete bez obav ze ztráty jediného zrnka. Nástavec je kompatibilní s modely Sage BES875, SES878, SES880. Je vyroben z materiálu bez BPA, který je vhodný do myčky.

 

Cena: 519 Kč

 

TIP: Nejen pořádek v okolí kávovaru je důležitý. Pokud chcete, aby vám váš „domácí barista“ co nejdéle sloužil k plné spokojenosti, nezapomeňte o svůj kávovar pravidelně pečovat. Po přípravě kávy by mělo být samozřejmostí vyčištění páky se sítkem horkou vodou. Pokud jste šlehali mléko, po každém použití trysky na šlehání ji očistěte mokrým hadříkem. K důkladnějšímu čištění trysky i páky, které lze rozebrat, jsou určeny pomůcky se dvěma různě silnými jehlami. Plastovým kartáčkem vyčistěte těsnění v hlavě kávovaru, kam nasazujete páku. K vyčištění samotného kávovaru poslouží speciální tablety, většinou potřebu čištění signalizuje příslušná kontrolka. Nezapomínejte také na odvápnění, které je nutné pro odstranění vodního kamene uvnitř kávovaru. Ten může snížit průtok vody a výkon kávovaru a tím i nežádoucím způsobem ovlivnit kvalitu kávy. Více tipů naleznete

ZDE.

 

Stáhnout tiskovou zprávu

 

Mohlo by vás zajímat

Konečně kávovar, který zastoupí baristu!

Konečně kávovar, který zastoupí baristu!


Konečně kávovar, který zastoupí baristu!

Hledáte kávovar, který u vás doma zastoupí baristu z oblíbené kavárny a vy si přitom budete užívat komfort a design s přívlastkem „dokonalý“? Seznamte se s novým espresso přístrojem THE ORACLE™ TOUCH-NOIR od značky Sage. Automatický pákový kávovar THE ORACLE™ TOUCH-NOIR...

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?


Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

S nástupem teplejších dní přirozeně roste chuť na aktivity spojené s pobytem venku. Pokud jste se rozhodli, že tento rok je doplníte i o grilování, je nejvyšší čas podívat se po vhodném grilu. Pro nerozhodné nabízíme přehled základních parametrů, na které se při výběru vyplatí...

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla


Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Když se řekne „filtrovaná káva“, běžný člověk si představí namletou kávu, papírový filtr a pořádně velký šálek. Jinými slovy, o něco sofistikovanější sestru nechvalně známého „turka“. Faktem ale je, že příprava lahodné filtrované kávy má svá pravidla, a když k nim přidáte kvalitní kávu...