Limitovaná edice – Zimní cider Tátův sad

Limitovaná edice – Zimní cider Tátův sad

Nejen jako vánoční dárek si pro své zákazníky připravili Máma a Táta Abtovi speciál Zimní cider Tátův sad. Ten vznikl kvašením jablečného moštu s čerstvým zázvorem a následným přidáním vánočního koření.

Limitovaná edice cideru z čerstvě vylisovaného jablečného moštu a kořene zázvoru je obohacená a provoněná vánočním kořením – skořicí, hřebíčkem, badyánem a čerstvou pomerančovou kůrou. Pít ho můžete jak vychlazený, tak i horký – podle toho, jak je libo nebo zima. K dostání je například na rohlik.cz, v karlínské prodejně Beershop nebo v Podskalské ulici v prodejně Dobrý cider. Zimní cider je v prodeji v 750 ml lahvích a jeho doporučená cena je 130 Kč.

Zimní cider se tak dočasně přidává ke stálicím Tátova sadu, a to k cideru suchému, polosuchému, chmelenému a také k podzimní novince, kterou je cider z bourbonových sudů.

Cidery z Tátova sadu jsou specifické především tím, že jejich výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě – na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy. Všechno mají na starost Táta Jan a Máma Kateřina, za zdatné asistence jejich dětí Aničky a Honzíka.

Osvěžující nízkoalkoholický nápoj vzniká fermentací čerstvě vylisovaného jablečného moštu. Zdejší jablka pocházejí ze starých odrůd jabloní bez chemického ošetření. Výroba cideru v podání Táty Jana Abta je totožná s výrobou vína – od lisování přes fermentaci až po minimálně roční zrání. Závěrečnou a nejoblíbenější fází výroby je vždy ochutnávání, které předchází konečnému plnění do lahví.

Stáhnout tiskovou zprávu