Tři tipy na valentýnské drinky

Tři tipy na valentýnské drinky

Chystáte se oslavit svátek svatého Valentýna v příjemné společnosti? Ať už ve dvojici se svou polovičkou nebo v kruhu dobrých přátel, zabodovat můžete nejen dobrým jídlem, ale i míchanými drinky. Zapomeňte ale na klasiku a tentokrát stavějte na nápadité receptuře hodné špičkového barmana.

 

FLAMIN’ RED

Červená a maliny představují osvědčenou kombinaci, která na Valentýna rozbuší každé srdce. Mimochodem, maliny byly už ve středověké Evropě považované za symbol lásky a používali je na přípravu různých elixírů, které měly v jejich konzumentech probudit nehynoucí vášeň. Neočekávaná chuť majoránky dodá tomuto „příběhu“ i trochu pikantnosti J

 

Ingredience

5 čerstvých malin

Hrst majoránky

25 ml cukrového sirupu

½ limetky na kostičky

15 ml Dom Benedictine (nebo fernet)

45 ml Metaxa

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

 

Příprava

Připravte si cukrový sirup – přiveďte k varu cukr s vodou v poměru 1 : 1 a nechte vychladnout.

 

V koktejlovém šejkru rozmačkejte maliny, limetku, majoránku a vychlazený cukrový sirup. Přidejte zbytek ingrediencí (kromě perlivé vody) a protřepejte. Nalijte do sklenice naplněné ledem a dolijte perlivou vodou připravenou ve výrobníku SodaStream. Vhodná je vyšší sklenička nebo sklenička na whisky.

 

Na ozdobu

čerstvé maliny

 

 

HELLO SUNSET

Říká se, že průměrný západ slunce trvá méně než pět minut. Dobrá zpráva je, že příprava tohoto koktejlu zabere ještě méně času. Tzv. wow efekt vám s minimem úsilí pomůže vykouzlit další neotřelá ingredience – Oloroso sherry, která patří mezi tajné tipy zkušených barmanů. Její sladká ovocná chuť, ze které je cítit Španělsko, perfektně vyváží svěžest limetky a máty. Byla by škoda nezkusit to právě na Valentýna.

 

Ingredience

5 čerstvých ostružin

hrst máty

25 ml cukrového sirupu*

30 ml limetky

30 ml Oloroso sherry

15 ml vodky

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

 

Příprava

Připravte si cukrový sirup – přiveďte k varu cukr s vodou v poměru 1 : 1 a nechte vychladnout.

 

V koktejlovém šejkru rozmačkejte ostružiny, limetku a mátu s cukrovým sirupem. Přidejte zbytek ingrediencí (kromě perlivé vody) a protřepejte. Sceďte přes jemné sítko do sklenice na prosecco, naplněné ledem, a dolejte perlivou vodou připravenou ve výrobníku SodaStream.

 

Na ozdobu

čerstvé maliny

 

BOOZE AND SNOOZE

Med, citrón a heřmánek? Za běžných okolností dokonalý šálek čaje. V kombinaci s ginem a perlivou vodou ale vykouzlíte drink, který si najde místo i ve valentýnském menu. Tato dráždivá směs má v sobě všechno – uspokojivě sladkou, mírně pikantní a příjemně zklidňující symbiózu chutí, která se dokonale hodí k relaxační hudbě a bublinkové koupeli.

 

Ingredience

25 ml citrónu

25 ml medu

60 ml heřmánkového ginu

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

 

Příprava

Připravte si heřmánkový gin – do uzavíratelné nádoby přelijte lahev London Dry Ginu a přidejte čtyři sáčky heřmánkového čaje. Přikryjte a nechte louhovat tři hodiny.

V koktejlovém šejkru protřepejte všechny ingredience (kromě perlivé vody) s malým množstvím ledu. Přeceďte dvakrát přes jemné sítko do sklenice na martini. Dolejte perlivou vodou připravenou ve výrobníku SodaStream.

 

Na ozdobu

Jedlé květy a špetka medového pylu

 

P.S.: Bublinky musejí mít grády

K důležitým ingrediencím při přípravě koktejlů se řadí také perlivá voda. Ta samozřejmě nepatří do šejkru, ale připravený koktejl s ní pouze doléváme. Přestože je chuťově neutrální, koktejlu dodá osvěžující šumivou texturu, kterou chuťové pohárky rozhodně zaznamenají. Klíčová je v tomto případě její teplota, proto používejte pouze dobře vychlazenou perlivou vodu. Ta by zároveň měla být nasycena na maximum, aby si i po promíchání a kontaktu s ledem zachovala svoji perlivost. V domácích podmínkách to výborně zvládnete s výrobníkem perlivé vody. Jeho výhodou je, že intenzitu naperlení si můžete jednoduše regulovat. Před sycením je ideální vodu vychladit na teplotu přibližně čtyř stupňů.

 

TIP SodaStream: TERRA RED

O každodenní dávku bublinek – nejen valentýnských – se postará výrobník perlivé vody TERRA v krásné červené barvě, který nabízí maximálně jednoduchý způsob sycení kohoutkové vody. Intenzitu naperlení si pohodlně regulujete počtem stlačení tlačítka umístěného na vrchu přístroje. Nová bombička je vybavená inovativním mechanismem rychlého uchycení Quick Connect, a díky tomu ji do přístroje založíte doslova na jedno zacvaknutí. Připravíte s ní až 80 litrů perlivé vody. TERRA je v základním balení dodávaná spolu s litrovou lahví z Tritanu pro opakované použití.

 

Cena: 2 190 Kč, od pátku 2.2. do pondělí 19.2. na webových stránkách www.sodastream.cz probíhají valentýnské dny, s kódem SODAVL15 zde najdete slevu -15% na všechny kategorie produktů!

 

Stáhnout tiskovou zprávu 

Mohlo by vás zajímat

Minerální nebo perlivá? Jaké výhody mají v pitném režimu?

Minerální nebo perlivá? Jaké výhody mají v pitném režimu?


Minerální nebo perlivá? Jaké výhody mají v pitném režimu?

Máte ve své sklenici vody rádi i bublinky? Tvoří-li základ vašeho pitného režimu, není na tom nic špatného, ne každému vyhovuje chuť čisté kohoutkové vody. Pokud však zároveň „hlídáte“ rozpočet a snažíte se o udržitelný životní styl, je rozdíl, zda každý den popíjíte minerálku z lahve nebo...

Mikroplasty jsou všude, ovlivnit můžeme to, kolik jich vypijeme

Mikroplasty jsou všude, ovlivnit můžeme to, kolik jich vypijeme


Mikroplasty jsou všude, ovlivnit můžeme to, kolik jich vypijeme

Mikroplasty jsou téma, které zatím rezonuje především v kruzích odborné veřejnosti. Vědci už potvrdili jejich přítomnost prakticky všude – ve vodě, v potravě, ve vzduchu, v lidském těle. A i když dopady fragmentovaných plastových částeček na zdraví lidí a ekosystémů...

Víte, jak se správně starat o nápojové lahve?

Víte, jak se správně starat o nápojové lahve?


Víte, jak se správně starat o nápojové lahve?

Rozhodli jste se zlepšit svůj pitný režim a bez zásoby tekutin už neopouštíte domov? Poradíme, do jaké lahve je nalít a jak se o ni starat, tak aby vám vydržela co nejdéle.   Jednou a dost Kupujete si nápoje v jednorázových PET lahvích a potom si...