Portobello burger

Portobello burger

Portobello burger je stále v kurzu! Připravit si ho můžete hned v několika verzích. Pro vegetariány pouze s grilovaným kloboučkem portobello žampionu. V bezlepkové verzi, pro milovníky low carb nebo paleo stravy s portobello žampiony místo housky. A právě tuto variantu jsme zvolili my. Ochutnat ji však doporučujeme naprosto každému. Skvěle šťavnaté a chutné portobello v kombinaci s plackou z mletého hovězího masa je totiž úžasné.

S přípravou nám pomohl chytrý gril se sondou Sage BGR840. Gril je z naprosté většiny vyrobený z prvotřídní nerezové oceli, která umožňuje snadnou údržbu. Ovládá se pomocí dvojice otočných přepínačů, tlačítek a přehledného podsvíceného LCD displeje, který informuje o všech důležitých parametrech. Gril pracuje s příkonem 2 400 W. Grilovací desky o rozměrech 34 × 26 cm umožňují připravovat i více porcí masa nebo právě kombinaci masa a portobello žampionů najednou. Specialitou tohoto modelu je integrovaná teplotní sonda, kterou můžete využít k docílení perfektně propečené placky z hovězího masa. Po zabodnutí do připravované placky bude gril monitorovat její teplotu a míru propečení, takže připraví maso přesně podle vašich představ.

 

  • počet – 4 ks
  • náročnost – jednoduché
  • doba přípravy – cca 0,5 hodiny

 

Burger

  • 8 velkých portobello žampionů
  • cca 400 g mletého hovězího (4 ks)
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks velkých rajčat
  • vanička mix zeleninového salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 2 lžíce sezamových semínek

 

Dip

  • 150 g zakysané smetany
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl

 

Postup přípravy na portobello burger

 

  • Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger.

 

  • Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.

 

  • Rajčata a červenou cibuli si očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.

 

  • Rozehřejte si kontaktní gril SAGE THE SMART GRILL™ na 200 °C. Teplotu nastavíte kruhovým ovladačem PLATE TEMP.

 

  • Výšku plotýnek nastavte na LOCK a čekejte, než zazní zvukový signál a na displeji přestane blikat vámi zvolená teplota.

 

  • Mezitím, co se gril rozehřívá, si připravte žampiony a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso si rozdělte na čtyři díly a vytvarujte si placky. Osolte a opepřete je z každé strany.

 

  • Jakmile je gril rozehřátý, vložte připravené maso a žampiony. Aby bylo vše co nejvíce propečené, nechte nastavenou výšku plotýnky na stupni OPEN.

 

  • Burgery grilujte přibližně –tři až čtyři minuty z každé strany. Až bude maso hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další dvě minuty.

 

  • V momentě, kdy jsou žampiony opečené, můžete začít s kompletací burgeru.

 

  • Na vnitřní stranu klobouku žampionu dejte menší hrst zeleného salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu.

 

  • Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.

 

Stáhnout tiskovou zprávu

 

Mohlo by vás zajímat

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?


Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

S nástupem teplejších dní přirozeně roste chuť na aktivity spojené s pobytem venku. Pokud jste se rozhodli, že tento rok je doplníte i o grilování, je nejvyšší čas podívat se po vhodném grilu. Pro nerozhodné nabízíme přehled základních parametrů, na které se při výběru vyplatí...

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla


Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Když se řekne „filtrovaná káva“, běžný člověk si představí namletou kávu, papírový filtr a pořádně velký šálek. Jinými slovy, o něco sofistikovanější sestru nechvalně známého „turka“. Faktem ale je, že příprava lahodné filtrované kávy má svá pravidla, a když k nim přidáte kvalitní kávu...

Podpořte imunitu, odlehčete jídelníček – mixujte, odšťavňujte!

Podpořte imunitu, odlehčete jídelníček – mixujte, odšťavňujte!


Podpořte imunitu, odlehčete jídelníček – mixujte, odšťavňujte!

V novém roce bývá častým předsevzetím odlehčení jídelníčku. To s sebou přináší řadu benefitů. Kromě úbytku váhy i zlepšení zdravotního stavu, kondice a životního stylu. Jak postupovat, abyste vytrvali a změna vašich stravovacích návyků byla nejen efektivní, ale také příjemná?...