Kouř – netradiční ingredience ve vaší kuchyni

Kouř – netradiční ingredience ve vaší kuchyni

Připravte pro rodinu nebo přátele netradiční menu, které překvapí kouřovým nádechem. Od předkrmu přes hlavní chod, dezert až po míchaný drink. S udicí pistolí Sage BSM600 dodáte svému kulinářskému umění nezaměnitelný rukopis.

Vaše tajná zbraň

I to nejlepší maso a zelenina se stanou po čase nudnými, pokud je budete připravovat stále stejným způsobem. Novou „chuť“ jim přitom můžete dodat jemným dýmovým aromatem. A i přesto, že to zní jako tip od zkušeného šéfkuchaře, zvládnete to s přehledem i doma. Pomocí udicí pistole Sage BSM The Smoking Gun, bez přidaného tepla, jen díky napájení z baterií rozpálíte štěpky z voňavého dřeva a vytvoříte voňavý aromatický kouř, který potěší i chuťové pohárky. Pokrmy můžete zaudit přímo na talíři, v hrnci, mixéru či šejkru. Stačí je vložit do zakryté misky či pekáče nebo přikrýt potravinovou fólií, případně jednotlivé ingredience umístit do obyčejného potravinového sáčku, kam pomocí krátké hadice zavedete kouř z pistole. Při výrobě kouře si můžete vybrat ze dvou rychlostí a také ze dvou druhů dřevěných štěpek – jabloně nebo ořechu. Jsou součástí balení a každá dávka vydrží na dvanáct udicích cyklů.

Aroma, které chutná

Kouř z udicí pistole Sage BSM600 můžete použít nejen k zauzení masa nebo ryb, ale také na sýry, ovoce i zeleninu. Díky kouři získá úplně novou chuť i obyčejná omáčka nebo máslo. Abyste dodali pokrmu kouřovou vůni a aroma, postačí vám zhruba jedna až tři minuty. Pro silnější kouřovou chuť proces zopakujte podle vašich preferencí. A jakou štěpku zvolit pro jednotlivé pokrmy? Piliny z jabloně jsou vhodné pro zakouření drůbeže, lovných ptáků a vepřového masa. Dodávají totiž mírně nasládlou, ale silně ovocnou kouřovou chuť. Oproti tomu piliny z ořechu mají výraznou příchuť, která připomíná slaninu. Právě z tohoto důvodu se hodí k většině druhů masa, především vepřového a hovězího. Zelenině zase dodávají silnou zemitou chuť. Do uzené chilli omáčky se například skvěle hodí štěpka z ořechu, pro přípravu uzeného rajčatového másla je zase lepší využít štěpku z jabloně. Pokud si netroufáte na vlastní experimenty, doporučujeme čerpat inspiraci z receptů značky Sage.

Kouřové umění

Myslíte si, že při hlavním chodu možnosti udicí pistole končí? Ani náhodou, tento skvělý nástroj nemusíte odkládat ani při přípravě dezertu – například zmrzliny. Ač by se zmrzlina mohla zdát jako ten poslední pokrm, který byste chtěli obohatit o kouřový nádech, opak je pravdou. Následujte tedy moderní gastronomické trendy a připravte pro své hosty například uzenou zmrzlinu s bourbonem a třešněmi. Je inspirovaná receptem šéfkuchaře Jordana Rootse z americké verze pořadu Masterchef a my jsme na její dochucení využili štěpku z jabloně. A na závěr ještě jeden tip, kterým svoji společnost rozhodně zaujmete – míchaný drink Sidecar. Kombinace koňaku, likéru Cointreau, citrónové šťávy, cukrového sirupu, rozdrceného černého pepře a kouře vás vynese na barmanský piedestal. Stačí vložit všechny ingredience do šejkru, do spalovací komory udicí pistole přidat štěpku a pepř, konec hubice zasunout do šejkru otvorem těsně nad hladinou a zakrýt. Zapněte udicí pistoli a počkejte, dokud šejkr nebude plný hustého kouře. Po vyndání jen opatrně promíchejte a můžete servírovat.

 

Stáhnout tiskovou zprávu

 

Mohlo by vás zajímat

Konečně kávovar, který zastoupí baristu!

Konečně kávovar, který zastoupí baristu!


Konečně kávovar, který zastoupí baristu!

Hledáte kávovar, který u vás doma zastoupí baristu z oblíbené kavárny a vy si přitom budete užívat komfort a design s přívlastkem „dokonalý“? Seznamte se s novým espresso přístrojem THE ORACLE™ TOUCH-NOIR od značky Sage. Automatický pákový kávovar THE ORACLE™ TOUCH-NOIR...

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?


Elektrický gril ocení začátečník i náročný grilmistr. Na co se při výběru zaměřit?

S nástupem teplejších dní přirozeně roste chuť na aktivity spojené s pobytem venku. Pokud jste se rozhodli, že tento rok je doplníte i o grilování, je nejvyšší čas podívat se po vhodném grilu. Pro nerozhodné nabízíme přehled základních parametrů, na které se při výběru vyplatí...

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla


Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

Když se řekne „filtrovaná káva“, běžný člověk si představí namletou kávu, papírový filtr a pořádně velký šálek. Jinými slovy, o něco sofistikovanější sestru nechvalně známého „turka“. Faktem ale je, že příprava lahodné filtrované kávy má svá pravidla, a když k nim přidáte kvalitní kávu...